Kære modtager af nyhedsbreve fra Tølløse Privat- og Efterskole

Tølløse 12. september 2022

 

Først i september mødtes bestyrelsen for Tølløse Privat- og Efterskole. Og som altid blev der gjort status, både med hensyn til elevsituationen, økonomien og byggeriet, og mere generelt livet på skolerne. En rigtig god anledning til også at fortælle jer nyhedsbrevsmodtagere lidt om, hvordan det går.

For det første kan vi glæde os over en fyldt skole – normalt tænker vi, at 24 elever er en passende klassestørrelse, og på begge skoleafdelinger er det meget tæt på det, vi har nu – i alt 384 elever fordelt på skolens 16 klasser.

Både efterskoleholdet, og de mange nye på privatskolen er i fuld gang med at indtage deres nye skole, og de ’garvede’ elever i 8., 9. og 10. klasse er også kommet godt i gang med skolens hverdag.

Vi har netop fejret, at skolen endnu et år har ret til at flage med det grønne flag fra Dansk Naturfredningsforening. Det sker på baggrund af seneste skoleårs indsats omkring ’ansvarligt forbrug’, og fremadrettet er der en intention fra elevernes ’grønne råd’ om at sætte fokus på bæredygtigt ungdomsliv i indeværende skoleår.

Og så er det ellers tid til en uge med en skole, der står nærmest tom – på grund af ture, rejser og lejrskole.

Ser vi lidt længere fremad, så har efterskolen – allerede inden Efterskolernes dag 25. september – virkelig stor søgning til de kommende år. Det bliver mere interessant at se, hvordan de kommende års små ungdomsårgange vil påvirke privatskolens elevtal. Også derfor ser vi frem til en spændende åbent hus-aften 22. september, hvor privatskolens elever, sammen med ca. 20 lærere, viser skolen frem for interesserede elever og deres familier.

Økonomisk hænger det – på grund af forsigtig budgetlægning – fortsat sammen for skolen, på trods af de stadigt stigende priser på blandt andet energi og råvarer. Vi har fortsat en sund økonomi, men kan ikke forvente de helt store overskud i denne særlige tid.

Vores byggeri af ny samlingssal er – efter et par års stilstand – ved at nå det sted, hvor vores arkitekter kan gå i gang med at udforme et udbudsmateriale. Intentionen er på længere sigt at genstarte færdiggørelsen gennem et nyt udbud. Men vi er også opmærksomme på, at det langvarige byggestop ikke har været gratis, at mange priser er gået skarpt i vejret, og at økonomien derfor godt kan få betydning for, hvor hurtigt færdiggørelsen kan ske.

Det afgørende er, at vi allerede med de nuværende rammer har en fantastisk god og attraktiv skole, og at vi af den grund ikke er tvunget til at tage chancer, når byggeriet skal færdiggøres.

Derfor er glæde og forventning også de dominerende følelser her, hvor vi kigger ind i et efterår, som vil byde på store oplevelser på begge skoleafdelinger. Ikke mindst ser vi frem til en genoplivning af vores store julemarked, som den 4. december er åbent for alle, der gerne vil deltage i et “Julemarked med mening” – og alle der er interesserede i at møde elever og medarbejdere i fuld aktivitet.

Henrik Kristiansen

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med i skolens dagligdag her: 

Facebook

Instagram