Kære skolekredsmedlem!

Tølløse oktober 2023

 

Så er efterårsferien vel overstået, og skolearbejdet er i gang igen. Og hermed er det også tid til lidt nyt alle jer i skolekredsen.

Stemningen på skolen er god. Efterskolen er fyldt til randen af positive og engagerede elever, og på privatskolen ser det ud til, at vores forsøg med mobilfri skoledag giver mere liv og fællesskab i frikvartererne – på en rigtig god måde.

Vel ovre er både rejseugen i september og skolernes motionsdag umiddelbart før efterårsferien, men en enkelt bekymring består. Der er i år færre elever i vores tre nye 7. klasser på privatskolen end der er plads til. Normalt ville der være 24 elever i hver klasse, men i år er der kun 19. Resten af årgangene på privatskolen er heldigvis godt med, men facit er, at hvor vi sidste år på dette tidspunkt havde i alt 378 elever på skolerne, så er vi i år kun 365.

Efterskolernes dag slog heldigvis alle rekorder i tilstrømning med over 300 familier på besøg, og åbent hus på privatskolen fyldte rammerne med interesserede i 10. klasse, og gav 65 familier mulighed for at besøge skolen med henblik på 7. klasserne de kommende år. Men også efter åbent hus søger vi at udbrede kendskabet til skolen, som noget nyt blandt andet med biografreklamer.

Økonomisk ser det heldigvis ud til, at inflationen har toppet, og nogle priser er på vej ned igen, men med det lavere elevtal er der fortsat kun udsigt til et moderat overskud.

Sidst jeg skrev om byggeriet, så vi frem mod en snarlig udarbejdelse af et egentligt udbudsmateriale, men nye udfordringer – bragt på banen af projektets konstruktionsingeniører – har foreløbig udskudt den endelige overgang til udbudsfasen.

Derfor ser vi netop nu frem til endnu et år med de samme rammer, som heldigvis har fungeret godt i de foregående år. Ikke mindst oplever vi her i den mobilfrie tid et stort og positivt brug af vores hal, til både aktiviteter og afslappet samvær i frikvartererne.

Her og nu ser vi nu – ud over hverdagene – også frem til en særlig uge sidst i november med både fagdage, en ’grøn’ aktivitetsdag på privatskolen og fælles forberedelsesdage for alle elever med henblik på julemarkedet.

Og I er som altid meget velkomne til julemarkedet, der i år finder sted søndag 3. december kl. 12-15. Vi satser i år på en endnu højere grad af elevengagement i vores “Julemarked med mening” og håber, at vi på den måde kan give den bedst mulige donation til Folkekirkens Nødhjælp samtidig med, at vi styrker både fællesskabet på og kendskabet til skolen.

Mvh

Henrik Kristiansen

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med i skolens dagligdag her: 

Facebook

Instagram