Tølløse Privat- og Efterskole

Dans og teater

Tølløse Privat- og Efterskole

Dans og teater

Tølløse Privat- og Efterskole

Dans og teater

Tølløse Privat- og Efterskole

Dans og teater

Tølløse Privat- og Efterskole

Dans og teater

Tølløse Privat- og Efterskole

Dans og teater

Teater og dans på Tølløse Efterskole

På danse- og teaterlinjen på Tølløse Efterskole skal du have lyst til at komme til at stå på en scene og optræde med dans og/eller teater og være klar til at udfordre dig selv. Du vælger fra forløb til forløb om du vil danse eller lave teater. I perioder samarbejder vi om fælles projekter f.eks. teaterkoncert, mindre forestillinger og selvfølgelig TPOE-show, hvor vi også arbejder sammen med musiklinjen. I løbet af året tager vi til København og ser en musical. 

På Teater- og Danselinjen på Tølløse Efterskole tager vi hensyn til, om du er nybegynder eller har danset eller lavet teater før, så der er plads til alle, der har lyst til at blive udfordret med teater og dans. Du kan komme på efterskole og få masser af teater. Vi tilbyder teaterefterskole, men hos os møder du også elever fra sportslinjen og musiklinjen. Så er du til dans eller teater på efterskole, skal du kigge forbi os. Book et besøg, og se om det ikke skulle være noget for dig. 

Teaterlinjen samarbejder med Holbæk Teater

Teater på Tølløse Efterskole har et fedt samarbejde med Holbæk Teater i form af besøg af uddannede skuespillere, som kommer og underviser i forskellige forløb. Vi besøger Holbæk Teater og ser flere forestillinger. På teaterholdet kommer vi også omkring forskellige teaterdiscipliner. Bl.a. skal vi arbejde med alt fra improvisationer, performance og dramaøvelser til teknik, scene, kostume og sminke. Vi skal lave små og store forestillinger i løbet af året, som munder ud i musicalen. 

Så om du kommer fra sjælland eller jylland, om du har spillet teater i mange år, eller har danset i 2 måneder, så er der plads til dig på teaterlinjen på Tølløse Efterskole. 

En linje med to linjer!

Som elev på danse- og teaterlinjen skal du vælge mellem dans og teater. Når året starter spørger vi dig, hvad du helst vil. Du kan vælge at være rent på danselinjen eller være rent på teaterlinjen. Du kan også vælge mellemvejen, hvor du ved hvert forløb vælger om du vil danse eller spille teater. Hvert forløb varer ca. to måneder. I introforløbet skal du være indstillet på både at danse lidt og spille lidt teater. 

Alle elever har fire lektioner om ugen. Og hvis vi har større forestillinger, arrangementer eller musikvideoer, bruger vi mere tid. 
Professionelle dansere underviser på Danselinjen

Underviseren på danselinjen er en professionel danser, som har stor erfaring fra undervisning og mange danseforestillinger. I løbet af året kommer der også professionelle gæsteundervisere på besøg. På danseholdet bliver du præsenteret for mange forskellige dansestilarter, og ud fra det lærer I at lave jeres egne koreografier. I er selvfølgelig også med til at vælge musik, tøj og genre, når I skal optræde. 

Kort sagt: Masser af dans og teater!

Lærerne på danse- og teaterlinjen

Det er ikke hvem som helst der underviser på Teater- og danselinjen. Thilde og Mia har flere års erfaring med instruktion og teateropsætning. På danselinjen vil du møde forskellige professionelle dansere. Linjens faste underviser hedder Daniella Lappin. Daniella har masser af erfaring med dans indenfor mange genrer og er dygtig til at lære fra sig til både erfarne dansere og til nybegyndere.

Thilde

Thilde har arbejde med teater og skuespil siden hun var barn. Det er blevet til masser af teater og musical, både som skuespiller og instruktør. 

Som en del af teaterlinjen har Thilde, sammen med Mia, ansvaret for den årlige musical, teaterkoncerten og alle de andre teateroplevelser i løbet af et efterskoleår. 

Mia

Mia har spillet skuespil og undervist i drama i forskellige frivillige organisationer i 10 år. Mia har været volontør på Filippinerne, hvor hun var med til at starte en danse- og teatergruppe op. Mia har undervist i drama i folkeskolen i 2 år. Og hun har siden hun startede på Tølløse Privat- og efterskole været med på Dans- og Teaterlinjen.
Mia er i gang med en 2-årig efteruddannelse i Teater-Performance-Pædagogik på Act-Fact i København på Edison Teatret. Uddannelse skal være med til at højne linjens faglige niveau og give inspiration og ideer til teaterundervisningen.

Daniella

Daniella har danset siden hun var barn. Hun var konkurrencedanser i stilarten disco og opnåede flotte placeringer både i ind -og udland bl.a. 5 danske mesterskaber og en titel som nummer 8 i verden i 2008. 

Som blot 16 årige begyndte Daniella at undervise i dans, efter hendes tid som konkurrencedanser havde nået sit slutpunkt. 

I 2012 blev hun optaget på Stepz 1-årige danseuddannelse, hvor stilarter som klassisk ballet, horton teknik, yoga, jazz, moderne, improvisation, hiphop og house var en del af det ugentlige skema. 

I løbet af uddannelsesforløbet fik koreografer hurtigt øjnene op for Daniellas talent, og hun har siden da arbejdet med koreografer som Toniah Pedersen, Marvin Spahi, Denize Hende, Vigdis Hentze Olsen, Bruce Blanchard, Helen Dohlmann, Jesper Kryger, Sus Wilkins, Camilla Malmberg og Simon Glæsel.

Daniella har bl.a. medvirket i utallige shows sammen med det commercielle danske kompagni Pivot Dance Company, været med i musikvideoer for bl.a. Christopher, Medina og Alex Vargas, danset for Rasmus Seebach "Sandstorm" Danish Music Awards 2013, og igen med for Christopher og Brandon Beal "Twerk it like Miley" og "CPH girls" til Danish Music Awards 2014. Hun har også danset for Copenhagen Drummers, Fat Pony, Kenneth Bager, Klamfyr og Birthe Kjær. Derudover er Daniella også nyeste medlem af Copenhagen White Cats, som er FCK's cheerleadere.

Daniella underviser på Tølløse Privat- og Efterskole i stilarterne hiphop, moderne, jazz og teknik.