Samvær og fællesskab

At gå på efterskole handler i høj grad om at være en del af et fællesskab og om at danne nye relationer og venskaber.

Dit år på Tølløse Privat- og Efterskole giver de bedste muligheder for at være med til at opbygge et værdifuldt og forpligtende fællesskab. I samværet med de andre elever og skolens ansatte får du rig mulighed for at få nye venner, og gennem fælles aktiviteter og oplever at mærke, hvad et godt efterskolefællesskab betyder.

Vi ønsker

Vi ønsker, at fællesskabet på TPOE skal bære præg af ansvar, åbenhed og tolerance. Det betyder bl.a., at vi stiller rigtig mange faciliteter til rådighed for dig og dine kammerater, og at vi bakker jer op i at tage initiativer til aktiviteter i fritiden. Til gengæld forventer vi også at I vil være med til at bære ansvaret for at skabe gode rammer for fælleskabet, både gennem initiativer til aktiviteter på skolen og åbenhed over for nye kammerater.

Det er vigtigt for os, at alle elever er ligeværdige medlemmer af fællesskabet på skolen. Alle har derfor et fælles ansvar for, at du selv og andre synes, at her er rart at være.

At være sammen et helt år

Når 140 elever er sammen i et helt år, kommer der perioder med opture og nedture. Der opstår dybe venskaber og venskaber går i stykker. Der er gode fællesskaber, og der er konflikter og uenigheder. Det er vigtigt, at du selv er åben og imødekommende overfor dine kammerater og lærere, således at vi i fællesskab arbejder på et godt efterskoleår.

Vi lægger vægt på, at skolen skal være et godt sted for elever og medarbejdere. Det er vigtigt for os, at der er en høj grad af trivsel for hver enkelt elev. Derfor er vi meget opmærksomme på, hvordan du har det, både når du synes alt er godt, og når livet måske er trist.

Trivselslærere

Elever på en efterskole kan også få ondt i livet. Vi har på skolen derfor en række lærere, som er til rådighed for samtaler bl.a. om trivsel, livets store spørgsmål og hjælp til håndtering af konflikter.

 

Mobbepolitik

Skolen skal været et godt sted at være for elever og medarbejdere. Vores mål er at skolen er et levende, udviklende og lærende miljø. Skolen skal være mobbefri så elevernes energi kan bruges på indlæring og udvikling.

Læs mere om vores mobbepolitik