Tølløse Privat- og Efterskole

Teaterlinjen

Tølløse Privat- og Efterskole

Teaterlinjen

Tølløse Privat- og Efterskole

Teaterlinjen

Tølløse Privat- og Efterskole

Teaterlinjen

Tølløse Privat- og Efterskole

Teaterlinjen

Tølløse Privat- og Efterskole

Teaterlinjen

Teaterlinjen på Tølløse Efterskole

Teater på Tølløse Efterskole er for dig, som ønsker et sjovt og spændende linjefag fyldt med mange forskellige aktiviteter og tilgange til teater.

På teaterlinjen arbejder vi bl.a. med improvisationer, teaterøvelser, performance, fortællinger, scenografi, kostumer og sminke blandet med forberedelser til årets små og store forestillinger; fx teaterkoncerten og TPOE-showet, som vi laver i samarbejde med Danse- og Musiklinjen.

Gæsteundervisere

I løbet af året får vi besøg af professionelle gæsteundervisere, fx en skuespiller, som lærer os teknikker til at stå på en scene, stemmetræning og arbejde med tekster, en manuskriptforfatter, som lærer os at skrive gode replikker og roller og en instruktør, som bl.a. har fokus på udtryk, kropssprog og karakterarbejde.

Forventninger

På teaterlinjen skal du have lyst til at prøve at stå på en scene og optræde med teater og være klar til at udfordre dig selv, give slip og være med på anderledes teaterlege og øvelser. Vi lægger stor vægt på det helt særlige fællesskab, der opstår i teaterlokalet samt, at det skal være sjovt, skørt, hyggeligt, trygt og nærværende at lave teater. Du får mulighed for at udvikle dig som skuespiller og som menneske og venskaber bliver dannet. Alle kan være med på teaterlinjen, uanset om du er nybegynder eller har lavet teater før.

Det praktiske

Der er 4 ugentlige teaterlektioner hver tirsdag. Op til forestillinger, arrangementer el. lign. har vi op til 8 lektioner om ugen. 

Samarbejde med danselinjen

Teaterlinjen samarbejder tæt med særligt Danselinjen. I det daglige fx med fælles øvegange og opvarmning og med vores fælles forestillinger. I løbet af året tager vi til København og får en rundvisning på et teater og ser en musical sammen. Hvis du har lyst til at prøve kræfter med dans i løbet af året, er dette muligt i udvalgte undervisningsforløb. 
Så kom forbi Tølløse Efterskole og hør mere om en teaterefterskole, som i høj grad samarbejder med Danselinjen, men også Musiklinjen og de mange kunstneriske og kreative valgfag og hvor der er stor mulighed for at prøve kræfter med flere grene af scenekunstens elementer. 
 
Lærerne på teaterlinjen

Det er ikke hvem som helst der underviser på Teaterlinjen. Thilde og Mia har flere års erfaring med instruktion og teateropsætning. 

Thilde

Thilde har arbejde med teater og skuespil siden hun var barn. Det er blevet til masser af teater og musical, både som skuespiller og instruktør. 
Som en del af teaterlinjen har Thilde, sammen med Mia, ansvaret for det årlige TPOE-SHOW teaterkoncerten og alle de andre teateroplevelser i løbet af et efterskoleår.

Mia

Mia har spillet skuespil og undervist i drama i forskellige frivillige organisationer i 10 år. Mia har været volontør på Filippinerne, hvor hun var med til at starte en danse- og teatergruppe op. Mia har undervist i drama i folkeskolen i 2 år. Og hun har siden 2011 været med på Teaterlinjen på TPOE.
Mia har netop afsluttet en 2-årig efteruddannelse i Teater-Performance-Pædagogik på Act-Fact i København på Edison Teatret. Uddannelsen har været med til at højne linjens faglige niveau og givet inspiration og ideer til teaterundervisningen.