Tølløse Privat- og Efterskole

Sportslinjen

Tølløse Privat- og Efterskole

Sportslinjen

Sportslinjen

Sportslinjen på Tølløse Efterskole er både for piger og drenge. Tølløse Privat- og Efterskole har ingen krav om, hvor god en sportsudøver du skal være, men det er vigtigt, at du møder i god fysisk form, med masser af gå-på-mod og godt humør. Forskellen fra os og en idrætsefterskole er, at du hos os kommer til at være på efterskole med elever som spiller musik, spiller teater eller danser. Du får altså samme muligheder som en idrætsefterskole i forhold til idræt, men du får mulighed for at være med i et fantastisk efterskolefællesskab.

Vi har på sportslinjen 4 hovedforløb:
• Fodbold
• Basket
• Volley
• Håndbold

På de 4 hovedforløb vil der blive arbejdet med både det individuelle og holdmæssige i forhold til teknik, kondition, taktik og teori.

Du vil derudover komme i kontakt med andre sportsgrene: f.eks. badminton, hockey og flagfootball/amerikansk fodbold.

Når du vælger sportslinjen er det muligt, at deltage i forskellige turneringer. Vi stiller så vidt muligt med både pige- og drengehold og det er vigtigt for os, at begge køn bliver repræsenteret til diverse stævner og kampe.

Udover den almindelige undervisning, har vi vores årlige linjeuge væk fra skolen, med masser aktiviteter og fælles sportsoplevelser, der fastholder og styrker sammenholdet på linjen. Der vil desuden i løbet af året være særlige linjedage, hvor indholdet f.eks. kunne være parkour eller go-kart.

Sportslinjen har egen 11-mands fodboldbane, med mulighed for to 7-mandsbaner. Desuden har skolen egen multibane og beachvolleybane, som bruges flittigt i undervisningen.

Tølløse Privat- og Efterskole har et fitnesscenter med konditions- og styrketræningsrum, som er en integreret del af sportslinjens undervisning. Her arbejdes der med individuelle træningsprogrammer bl.a. med fokus på fysisk træning og kondition.

Sportslinjen giver dig masser af træning - superseriøse lærere samt relevante gæstetrænere – turnerings- og træningskampe - et fantastisk sammenhold – specielle idrætsture/dage - og et helt igennem fantastisk sportsår! Det er som en idrætsefterskole, men bare med meget meget mere. 

Lærerne på sportslinjen

Rasmus

Rasmus har været ansat på Tølløse Privat- og Efterskole i 20 år og er uddannet idrætslærer fra Københavns Lærerseminarium. Han er begejstret for fodbold og har et stort engagement omkring Premier League, i særdeleshed Liverpool. Rasmus har været en del af sportslinjen igennem alle årene og har derved oparbejdet en stor erfaring omkring sportslinjen. Rasmus elsker at spiller squash, løbe og spille fodbold i sin fritid.
Udover arbejdet på sportslinjen er Rasmus familiegruppelærer og underviser i fagene idræt, samfundsfag og geografi.

Thomas

Thomas har været ansat på Tølløse Privat- og Efterskole i 13 år er uddannet idrætslærer fra Holbæk Lærerseminarium. Thomas har tidligere været aktiv håndboldspiller og efter karrierestoppet har Thomas i en årrække været håndboldtræner for både pige og drengehold. Udover håndbold har Thomas også stor interesse indenfor cykelsporten. Thomas har i de seneste år deltaget i mange cykelløb i Europa, hvor både Alperne og Pyrenæerne er blevet nedkæmpet. Udover arbejdet på sportslinjen er Thomas familiegruppelærer og underviser i fagene idræt, matematik og fysik/kemi. 

Firat

Firat har været ansat på Tølløse Privat- og Efterskole i 10 år og er uddannet idrætslærer fra University College Sjælland. Han er selv aktiv fodboldspiller og har mange kontakter til fodboldverdenen. Firat har en stor interesse for fitness og han er arkitekten bag vores fitnessrum og udarbejder løbende diverse motions- og fitnessplaner til eleverne. Firat er stor fan af amerikansk fodbold og har været en af hovedmændene bag vores store årlige Super Bowl event.
Udover arbejdet på sportslinjen, er Firat familiegruppelærer og underviser i fagene idræt, matematik og geografi.