Folkeskolens prøver

Tølløse Privat- og Efterskole tilbyder Folkeskolens prøver i 9. og 10. klasse med undtagelse af Kristendom. Læs nedenstående uddrag af skolens indholdsplan:

 

Kristendom / Livsforståelse

Bestyrelsen har vedtaget, at faget kristendomskundskab fra og med skoleåret 2015 / 2016 ikke længere er et prøvefag på Tølløse Privat- og Efterskole. Dette gælder således både for Privatskolens og Efterskolens 9. klasser.

Baggrunden for beslutningen er, at prøveformen i faget fra og med skoleåret 2015/16 ændres.

Der bliver således fremover samme prøveform i samfundsfag, historie og kristendomskundskab – idet de alle tre betragtes som humanistiske fag, med de ligheder det giver, men også med fare for at overse kristendomsfagets egenart som et fag, der peger på tilværelsens religiøse dimension.

Den nye prøveform, som lægger vægt på elevprodukter, gruppearbejde og arbejde med opgivne tekster, film, videoer og besøg ud af huset, er ambitiøs, men også både tidskrævende og styrende for struktureringen af undervisningens indhold.

Vores undervisning i kristendom/livsforståelse er af høj kvalitet, og vores elever har generelt klaret sig fremragende de år, hvor faget er blevet udtrukket til prøve. Men undervisningen er baseret på en langt højere grad af fortælling og dialog mellem lærer og elever, end den nye prøveform lægger op til. En betragtelig del af året må ifølge de nye regler afsættes til det prøveforberedende arbejde på bekostning af den almindelige undervisning. Vejledningen anbefaler, at 6-10 lektioner, svarende til 1-1½ måneds undervisning afsættes hertil.

Vi vil værne om den værdifulde og højt værdsatte undervisning, der i mange år har været bedrevet på vores skoler, og derfor vil vi benytte os af vores ret som fri skole til ikke at tilbyde prøve i faget kristendom.