Sangskrivning på musiklinjen på Tølløse Efterskole

Hvert år skriver vi på musiklinjen vores egne sange til det store show i foråret. Det er et forløb på 4 uger, hvor vi intensivt arbejder med sangskrivning udfra et konkret oplæg, fra manuskriptet til årets forestilling.

Under vores sangskrivningsforløb arbejder vi med:
- Tekst
- Melodi
- Instrumentering
- Forskellige genrer

Alle på musiklinjen deltager - uanset om man er erfaren sangskriver eller først lige er begyndt - og så er det sjovt at se sin sang blive sat i en flot og helstøbt ramme med lys, dansere, stort band og agerende solister.

Sangskrivning som valgfag

Sangskrivning

Sangskrivning går først og fremmest ud på at få ny inspiration til at skrive sange. Learn by doing, lære ved at gøre - og det man øver sig på bliver man bedre til! Derfor øver vi os rigtigt meget med sangskrivningen. 

Man kan ikke læse sig til at skrive sange eller at blive en bedre sangskriver, hvis man ikke også selv skriver og FÆRDIGGØRE sange. Man skal gøre sig umage når man skriver, men heller ikke tage det så alvorligt at man går i stå og ikke får sine sange færdige.

Vi sætter sammen deadlines og arbejder frem mod koncerter, hvor vores sange skal være færdige. Det er rarest at arbejde frem mod en deadline.

På holdet arbejder vi på at skrive sange, især sammen i co-writes, som er den mest brugte skriveform for professionelle sangskrivere.

Tit er det Thomas Tang, underviser på sangskrivning, som kommer med et oplæg at skrive ud fra . Ud fra det arbejder vi os sammen frem mod et emne man kan bruge som inspiration.

Mens vi har sangskrivning bruger vi også tid på at lytte til tekster fra dygtige sangskrivere. 

Undervejs i sangskrivnignsforløbet kan du fx opleve
- få skrevet nye sange og få ideer og værktøjer til at skrive flere selv
- prøve at co-write med andre
- prøve skrive ud fra oplæg med dogmer/rammer.
- lære at give god feedback at modtage feedback på dine sange
- prøve at indspille dine sange
- spille koncert med dine originale sange.
- lære at indspille på computer og i et studie

Udover sangskrivning som valgfag på Tølløse Efterskole, kan du også deltage i et ekstrakursus, hvor du kan lære at styre vores lydstudie, og få et "studiekørekort", så du selv kan indspille dine sange. 

Underviser på sangskrivning på Tølløse Efterskole er Thomas Tang. 

Sangskrivning tilbydes efterskolens elever.